[ ... ]

 

Н О В И Н И


Застрашени животни, безопасни места - 10/12/2004

Тигрите са застрашени животни, защото хората ги ловят заради кожата им.
Златистите лъвски тамарини са застрашени от изчезване поради изсичането на екваториалните гори.
Носорозите биват избивани заради рогата им, макар че това представлява нарушение на закона.
Според мен един от начините да се помогне на застрашените животни е да се определи територия, където те могат да живеят в безопасност.
(Изпратено от Христина Василева)

Всичко за малката котка - 5/10/2004

Малкото коте носи голяма радост! Но също така и много грижи. Първото нещо, което трябва да му осигурим е легло. По-добре леглото да е от картонена кутия. Така то ще спи спокойно. Като порасне и придобие хигиенни навици може да му купим хубаво легло. 
Денят на котката преминава в игри. Играчки има много по пазарите. Но и сами можем да направим. На един кашон пробиваме дупки, за да може котето да минава и да се забавлява. Уредът за драскане става само от парче необработено дърво. 
Котето трябва да се къпе от малко. Много трябва да се пазят ушите при къпане. След баня котето губи витамини от козината си. Котката яде това, на което се научи. С хранене веднъж дневно се дава витамин. Поне веднъж месечно трябва да яде трева. При първи симптоми на болест трябва да се потърси ветеринар. Котето трябва да се води на зъболекар редовно. Котето трябва да се маже против бълхи при нужда и профилактика. Ако искаме ново животно това трябва да стане, когато котето е малко, за да свикне с новото животно. Ако се грижите за котето както трябва, то ще ви се отблагодари с обич!
За да порасне котето като лъв! (Изпратено от Сузана Станимирова)

1 2 3 4 5 6

   

:: Designed by GAI ::